Velkommen til

Øster Han Herreds Egnssamling

Vi glæder os til jeres besøg

Aktiviteter

Nyheder

Bliv medlem

Åbningstider: Tirsdage og lørdage kl. 10:00 – 15:00

Ejendommen er bygget i 1888 hvor der var landbrug og i 1890’erne også skrædderforretning, senere hesteslagter og i nyere tid brød- og håndkøbsudsalg samt telefoncentral.

Øster Han Herreds Egnssamling købte ejendommen i 2010 og begyndte at renovere stuehuset og straks efter stalden. Der blev lavet udstilling i stalden og samlingssted for frivillige og andre der lige kom for at snakke og hygge i stuehuset.

Vi har løbende renoveret ejendommen således at der i dag 2020 er udstilling i stalden, laden og loftet. I 2019 byggede vi ny hal på 450 m² til bevarelse af landbrugsmaskiner fra den gamle C.O. Jensens Maskinfabrik i Brovst, der så småt startede sin produktion i 1890 netop på denne adresse her i Tranum.

I dag har vi en smuk ejendom, der er fuldstændig renoveret og med en meget alsidig udstilling på 850

Udstillingen rummer bl.a. smed, træskomager, tømrer, købmand, post, apotek, kirke og mange andre erhverv. Alle udstillingerne har deres eget område, således det er nemt og overskueligt.

Stuehuset der er indrettet med møbler og inventar fra omkring 1920’erne bliver brugt til meget andet, såsom fortælleraftener, spis sammen, påskeudstilling, Sankt Hans, veteranweekend, julemarked o.lign.

Der er mulighed for at nyde madpakken ved et af vores borde i haven eller gårdspladsen, og er der åben – så kig ind og få en rundvisning.